marți, 5 ianuarie 2016

AMIDON - Pilaf cu legume



o cana de orez
3 cani de apa
o ceapa
3 morcovi
1 pastarnac
o radacina  patrunjel (si frunze, daca va plac)
un ardei kapia
o rosie
sare, piper
o lingura de ulei

* legumele se taie marunt
* se caleste ceapa in uleiul permis
* se adauga restul legumelor, un praf de sare si o cescuta de apa si se lasa la fiert pana se evapora aproape toata apa
* orezul curat (neclatit, doar curatat de seminte si alte bazdaganii ce se mai gasesc prin el) se adauga peste legume si se lasa si el cateva minute la "calit", amestecand intr-una in el
* adaugam cele trei cani de apa, condimentam dupa gust si dam la cuptor la 200 gr timp de 30-40 min

Se serveste simplu (de preferat!), deoarece castravetii murati (muraturile, in general!) dau plus la cantar! :)



SPOR LA SLABIT! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu